Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Autá vykrádali pravými kľúčmi!

BRATISLAVA - Trojčlenný gang vykrádačov áut skončil s putami na rukách. Podľa polície nové autá vyrobené vo Volkswagene Slovakia a naložené na železničných vagónoch otvárali pravými kľúčmi! Od januára napáchali škodu za 3,2 milióna korún.

Partia sa zamerala na VW Touareg a Polo a Seat Ibiza. "Z áut, ktoré otvorili pravými kľúčmi, vyberali airbagy, navigačné prístroje, osvetlenia a iné súčiastky. Sobotňajšia nočná krádež by im vyniesla pol milióna korún," informovala policajná hovorkyňa Silvia Miháliková. Ukradnuté súčiastky sa podľa nej dobre predávajú na čiernom trhu. Ako je možné, že sa partia dostala do áut?

"Asi vedeli, kde sú tie kľúče skryté," vraví generálny riaditeľ VW Jozef Uhrík. Pred časom sa totiž autá prepravovali spoločne s kľúčmi ukrytými pod karosériou. Systém ochrany kľúčov mohol poznať len zamestnanec firmy. A jeden zo stíhaných v nej v minulos-ti naozaj pracoval. Vyšetrovateľ z krádeže obvinil Marka S. (31) z Bánoviec nad Bebravou a dvojicu Novozámčanov Petra V. (33) a Gabriela V. (16). Hrozí im trest až osem rokov, mladistvému polovica.

Podľa špecialistu sa kľúče od nových volkswagenov a seatov nedajú získať bez technického preukazu a prítomnosti majiteľa auta v servise. Kľúče od nových áut nerobia ani v kľúčových službách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu