Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Niektoré linky MHD v Bratislave meškajú aj hodinu

BRATISLAVA - Sneženie dnes výrazne skomplikovalo situáciu linkám MHD v Bratislave. Niektoré môžu podľa zmenového dispečera bratislavského Dopravného podniku Jozefa Hanzla meškať aj hodinu.

"Situácia je dosť vážna, aj keď sú všetky komunikácie zjazdné," uviedol pre agentúru SITA. Ako skonštatoval, na cestách je rovnaký počet áut ako každý deň, ale doprava je veľmi spomalená.

Na všetkých úsekoch sa vytvárajú dopravné zápchy, ktoré vznikajú najmä pre množstvo drobných nehôd hlásených z celého mesta. Niekoľko kolízií majú za sebou aj linky MHD, zatiaľ sa všetky obišli bez zranení a s minimálnymi materiálnymi škodami.

V bratislavských uliciach je v súčasnosti nasadených 40 sypačov s pluhmi a 44 pracovníkov, ktorí ručne čistia chodníky, schody na nadchodoch pre chodcov a námestia. Kritickejšia môže byť situácia na mostoch a kopcoch. Mechanizmy vyšli prvýkrát do ulíc o jednej hodne po polnoci, o pol piatej bol vydaný pokyn na prepluhovanie a posyp.

Ďalší výjazd sa uskutočnil o 8:30, uviedol pre agentúru SITA Jozef Polerecký z dispečingu zimnej služby. Problémy spôsobujú aj vodiči s letnými pneumatikami, ako aj neskúsenosť niektorých vodičov s jazdou v takýchto podmienkach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu