Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pôjde viceprimátor E. Čuňo pred súd?

Viceprimátor Eugen Čuňo.
Viceprimátor Eugen Čuňo.

BRATISLAVA/KOŠICE - S návrhom na podanie obžaloby ukončil vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii vyšetrovanie prípadu košického viceprimátora Eugena Čuňa a jeho spoločníkov Ladislava P. a Viktora K. Obvinení sú z brania úplatku.

Podľa záverov vyšetrovania viceprimátor spolu s advokátom z Kráľovského Chlmca Ladislavom P. prevzali vlani 10. marca okolo 18. hodiny úplatok milión korún od predstaviteľa stavebnej firmy Kame Slovakia-Group, a. s., v kancelárii spoločnosti. Šéf firmy Maroš M. však spolupracoval s políciou ako agent a v prípade vystupuje ako svedok.

"Išlo spolu až o 18-miliónový úplatok. Mal byť odmenou za to, že firma dostane objednávku vo výške 181 miliónov Sk na výstavbu obecných nájomných bytov," povedal hovorca ministerstva vnútra Boris Ažaltovič. Dodal, že deväť miliónov Sk bolo už predtým vyplatených.

Eugen Čuňo, ktorý obvinenia z korupcie odmieta, strávil vo vyšetrovacej väzbe sedem mesiacov. Vlani v novembri ho na príkaz prokurátora prepustili z Ústavu na výkon väzby v Bratislave. Momentálne je na dovolenke. Jeho advokát Milan Knop sa k celej záležitosti vyjadrí na budúci týždeň, keď sa s prípadom oboznámi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu