Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Lipšic priznal, že pripravil uznesenie v rozpore so zákonom

Minister spravodlivosti Daniel Lipšic
Minister spravodlivosti Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Daniel Lipšic dnes priznal, že 12. januára na rokovanie vlády predložil uznesenie o odmenách pre členov Legislatívnej rady vlády SR, ktoré nie je v súlade so zákonom o rozpočtových pravidlách verejnej správy.

"Návrh mal dať minister financií Ivan Mikloš, to je pravda," povedal dnes po rokovaní vlády Lipšic. Na chybu upozornilo práve ministerstvo financií. Vláda totiž podľa zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy o použití peňazí z rozpočtovej rezervy vlády rozhoduje na návrh ministra financií a nie ministra spravodlivosti. "Nevšimli si to vtedy ani ľudia z Úradu vlády a ani Ivan Mikloš na rokovaní vlády," dodal však Lipšic.

Vláda dnes preto na návrh ministra financií zrušila uznesenie pripravené Lipšicom z 12. januára, podľa ktorého mali dostať členovia LRV odmeny spolu vo výške 1,5 mil. korún. Vládni legislatívci však o odmeny neprídu, lebo vláda im dnes odsúhlasila odmeny podľa zákona, teda na návrh ministra financií. "Išlo o legislatívnu nápravu," konštatoval Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu