Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Minister Lipšic zaplatil Abelovskému 11 700 Sk za prehratý spor

Daniel Lipšic zaplatil M. Abelovskému dlžnú sumu aj s úrokmi.
Daniel Lipšic zaplatil M. Abelovskému dlžnú sumu aj s úrokmi.

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Daniel Lipšic dnes zaplatil nezávislému poslancovi NR SR Miroslavovi Abelovskému 11 700 korún.

Ide o trovy konania spolu s úrokmi, ktoré mal Lipšic podľa rozhodnutia súdu zaplatiť Abelovskému ešte v roku 2001. Abelovský vtedy na súde zastupoval advokáta Jána Gerega. Lipšic bol v spore neúspešný.

O existencii dlhu informoval agentúru SITA Abelovský 10. februára. Minister Lipšic prostredníctvom svojho hovorcu Richarda Fidesa vtedy zareagoval tvrdením, že ešte v roku 2001 vyzval poslanca a advokáta Miroslava Abelovského, aby mu oznámil číslo účtu, na ktoré mu má zaslať 8 000 korún. Odpoveď na výzvu však nedostal. Podľa Abelovského išlo len o výhovorku, pretože od neho žiadnu výzvu nedostal.

Lipšic Abelovskému zavolal 11. februára s tým, aby mu oznámil číslo účtu a úroky, ktoré má k dlžnej sume zaplatiť. "Úroky som nežiadal a povedal som, že keď chce, nech si ich vypočíta sám, pretože to sa učia už koncipienti v advokátskych kanceláriách," uviedol Abelovský.

Zároveň dodal, že keby mu Lipšic poslal peniaze v roku 2001 do Zvolena po slimákovi, tak by tie peniaze už dostal pred dvoma rokmi. Abelovský si Lipšicom zaplatené peniaze nenechal a venoval ich onkologickému oddeleniu Detskej kliniky Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu