Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Žiaci idú do školy, najbližšie prázdniny sú o osem týždňov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pre viac ako pol milióna detí sa dnes po dvojmesačných letných prázdninách začína nový školský rok. Po vlaňajšom odštartovaní obsahovej reformy vzdelávania sa budú žiaci aj tento rok stretávať s novinkami.

Školská reforma mala priniesť školám viac slobody a menej povinného učiva, aby deti mali viac možností uplatniť svoju tvorivosť. Kým vlani sa novinky vzťahovali len na prvý a piaty ročník základných škôl a prvý ročník stredných škôl, v tomto školskom roku sa posúvajú aj do druhého a šiesteho ročníka.

Podobne ako vlani však školám chýbajú niektoré učebnice. Podľa ministra školstva Jána Mikolaja sa dostanú do tried asi s dvojmesačným meškaním. Knihy sú už napísané, treba ich len vytlačiť a rozviesť. Ide o osem miliónov učebníc.

Pribudne okolo 50 tisíc prvákov. Rodičia prihlásili celkovo 54 445 detí, čo je o 654 viac ako vlani. Najviac prvákov budú mať v Prešovskom a Košickom kraji, najmenej v Trnavskom a Trenčianskom.

Najbližšie budú mať deti voľno o osem týždňov. 29. a 30. októbra si o dva dni predĺžia víkend jesennými prázdninami. Tento rok iste potešia mimoriadne dlhé vianočné prázdniny, budú 19 dní. Polročné vysvedčenia učitelia odovzdajú školákom 29. januára 2010.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu