Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Panika pred summitom: Na Hrade našli muníciu!

Bratislavský hrad
Bratislavský hrad

BRATISLAVA - Pred stretnutím Busha a Putina zavládla na Bratislavskom hrade riadna panika. Pri dôkladnej bezpečnostnej prehliadke objavili muníciu! Strelivo vyňuchal špeciálne vycvičený policajný pes a zneškodnil pyrotechnik.

Oficiálne policajné zdroje však o objave mlčia! Na slovo je tentoraz skúpy aj šéf ochrankárov Ján Packa. "Informovať budeme až po skončení summitu. Teraz máme veľa práce," povedal včera Packa. Podľa zistení Nového Času nešlo o "dielo" teroristov. Boli to črepiny z delostreleckého granátu a staré náboje.

"Už od 11. storočia bol Hrad stredobodom vojnových udalostí," rozpráva riaditeľ Historického múzea v Bratislave Pavol Komora. "V 13. storočí ho nakrátko obsadil český kráľ Přemysl Otokar II. Súčasný hradný palác začal stavať Žigmund Luxemburský ako svoju cisársko-kráľovskú rezidenciu, ale súčasne aj ako pevnosť proti husitom. V 17. storočí ho dobyl Gabriel Betlem.

Od konca 18. storočia Hrad slúžil predovšetkým vojenským účelom, od roku 1802 tu boli kasárne. Tie boli na Hrade až do roku 1946. V každom z týchto období mohla v priestoroch Hradu ostať nejaká stará munícia," dodal historik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu