Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chytili zlodejov, fabrike spôsobili škody za 1,06 mil. eur

Ilustračná foto
Ilustračná foto

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Pri dnešnej policajnej akcii v rómskej osade Pätorácke v Rudňanoch zameranej na pátranie po osobách a veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti sa podarilo policajtom okrem predmetov pochádzajúcich z krádeže v miestnej firme Gally nájsť aj predmety z iných krádeží.

Policajti v osade prichytili skupinu ľudí, ktorá si v hrnci varila psa. Pravdepodobne ide o psa, ktorého zmiznutie dnes oznámil miestny obyvateľ na polícii v Markušovciach. „Našli sme konské postroje, ktoré boli ukradnuté z Poľnohospodárskeho družstva Odorín,“ informoval o ďalších nájdených veciach riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi Jaroslav Dulík. Celková hodnota ukradnutých konských postrojov je 500 €. Polícia tiež našla niekoľko postelí, ktoré pochádzajú z vlámania do objektov Železníc Slovenskej republiky. Jaroslav Dulík nevylúčil, že sa ešte môžu nájsť aj ďalšie predmety z krádeží.

Dnešná policajná akcia v Rudňanoch bola zameraná najmä na vypátranie vecí a páchateľov z krádeže v miestnej firme Gally, ktorej vznikla krádežou a poškodením strojov a zariadení škoda vo výške 1,06 mil. €. Polícii sa počas akcie podarilo zistiť minimálne sedem osôb, ktoré sa rôznym spôsobom podieľali na krádežiach. Polícia s najväčšou pravdepodobnosťou má aj iniciátora celej série krádeží. V tomto prípade podľa Dulíka išla polícia naisto aj na základe informácií získaných zo zberní druhotných surovín v okolí. Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci za obzvlášť závažný zločin krádeže v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci, za ktorý hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu