Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zlodeji išli po kabelkách, hrozí im väzenie

BRATISLAVA - O kabelku pripravil neznámy páchateľ ženu (49) z okresu Spišská Nová Ves po tom, ako ju v sobotu pri zadnom vchode do predajne potravín na Triede 1. mája v Spišskej Novej Vsi zozadu dvakrát udrel dlaňou po hlave.

Po krátkom zápase ju sotil na chodník, kričal, že ju zabije a odišiel. Poškodená skončila s pomliaždením hlavy a natiahnutým svalstvom krku a ramena ľavej ruky s časom liečenia sedem až desať dní. Krádežou kabelky, v ktorej mala osobné doklady, peňaženku s 12 eurami, krémy, mobil a kľúče od bytu, jej vznikla škoda za 52 eur.

Podobný zážitok má za sebou aj Košičanka (48), ktorú neznámy páchateľ napadol v sobotu podvečer na košickej Uherovej ulici. Priblížil sa k nej zozadu a po krátkom zápase skončila kabelka v jeho rukách. Poškodená neutrpela žiadne zranenia, ale krádežou kabelky, v ktorej mala osobné doklady, peňaženku s 50 eurami, mobil a zväzok kľúčov, jej vznikla škoda za 181 eur.

Ďalšia Košičanka (29) prišla o kabelku ešte v piatok. Scenár bol takmer na vlas rovnaký ako pri sobotňajších prepadoch. Neznámy muž jej zozadu strhol kabelku prevesenú cez plece. Zranená našťastie tiež nebola. V kabelke mala osobné doklady, peňaženku s 20 eurami, dáždnik, slnečné okuliare, mobil a kľúče od bytu. Krádežou jej vznikla škoda za 225 eur.

Ako informovala zástupkyňa košickej policajnej hovorkyne Jana Mésarová, vo všetkých prípadoch policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci za zločin lúpeže, pri ktorom sa trestná sadzba pohybuje od troch do osem rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu