Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Muž brutálne zaútočil na dôchodkyňu, hrozí mu 12 rokov

Ilustračná foto
Ilustračná foto

NITRA - Brutálny útok na 74-ročnú dôchodkyňu za bieleho dňa v predajni drobnochovu má podľa nitrianskych kriminalistov na svedomí 24-ročný Juraj z Branču.

Útok sa stal 1. júla krátko pred druhou hodinou, keď babička v nitrianskej predajni naberala krmivo pre psov. Páchateľ k nej odzadu pristúpil a zhodil ju na zem, začal ju dusiť a opakovane žiadal, aby nekričala. Žena však statočne zápasila so svojim protivníkom, čo stupňovalo agresivitu útočníka. Dôchodkyni zakryl tvár závesom z bočných dverí predajne a začal ju udierať do hlavy kameňom, ktorý si priniesol. Napadnutá ho počas zápasu prosila o život a povedala mu, nech si zoberie čo chce. Potom páchateľ odišiel k pokladni, ukradol z nej 50 eur a ušiel.

Napadnutá žena sa zo zranení liečila niekoľko týždňov. Jurajovi hrozí v prípade dokázania viny sedem až dvanásť rokov väzenia. Obvinený je umiestnený v cele policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby. Iinformovala o tom Nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu