Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na mamu čakajú už vyše roka

Mária Ivanecká
Mária Ivanecká

KOŠICE - Na úsmev a oslovenie od mamy čakajú štyria chlapci i manžel Juraj Ivanecký už vyše roka. Mária Ivanecká (38) z Obišoviec upadla v košickej nemocnici do kómy presne 25. januára 2004. Prišla tam v piatom mesiaci tehotenstva a porodila dievčatko, ktoré o pár hodín zomrelo. Odvtedy verí rodina v zázrak - jej uzdravenie.

"Stav pacientky je stabilizovaný, nezmenený. Je v kóme. Znamená to, že sama dýcha, otvorí oči. S okolím však nekomunikuje a nereaguje na podnety," konštatoval námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Richard Raši. Podľa neho je pre lekárov ťažké aj pri súčasných moderných liečebných metódach stanoviť dĺžku kómy. Skúšajú všetky dostupné metódy, ako Máriin mozog oživiť. Absolvovala viackrát liečbu v hyperbarickej (tlakovej) komore vo vojenskej nemocnici i rehabilitáciu.

Mária Ivanecká už rok chýba predovšetkým synom - Jurkovi (14), Miškovi (11), Tomášovi (8), Filipkovi (5) a manželovi Jurajovi. Tomu pri ich výchove pomáha celá rodina. Pri žene sa snaží byť čo najčastejšie. "Stále veríme a dúfame, že sa z kómy preberie," tvrdí po roku. Nádej mu dalo aj vyzdravenie inej rodičky, ktorá po pôrode trojčiat tiež upadla do kómy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu