Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SNS nejde o stabilitu, ale o peniaze, tvrdí analytik

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - SNS nejde podľa analytika Jána Baránka o žiadnu stabilitu, ale o peniaze.

Zároveň Baránek v rozhovore pripomenul výrok Vladimíra Mečiara z 90. rokov, podľa ktorého národná hrdosť národniarov a robotnícka česť Združenia robotníkov Slovenska končila v Slovenskej poisťovni. "Toto sa opakuje, len nevieme, kde sa to končí," vyhlásil Baránek. Nevie si predstaviť, čo by mohli národniari dostať ako kompenzáciu za stratu kresla vo vláde. "Iné ministerstvo nedostanú," dodal.

Baránek si myslí, že koalícia vydrží do konca volebného obdobia. "SNS by zbytočne odchádzala z koalície, lebo koalícia by dovládla aj v menšinovom zložení," povedal. Podľa neho by to bolo len gesto. Zároveň si nemyslí, že by sa v parlamente našlo 90 poslancov, ktorí by zahlasovali za predčasné parlamentné voľby. "Opozícia, ani ĽS-HZDS by za ne nehlasovali," dodal.

SNS zatiaľ nevystúpi z vládnej koalície. Po dnešnom mimoriadnom rokovaní predsedníctva strany to povedal predseda národniarov Ján Slota. SNS neodíde z vlády pre zachovanie stability štátu. Predseda vlády Robert Fico v stredu informoval, že podá prezidentovi návrh na odvolanie ministra životného prostredia Viliama Turského, ktorého nominovala SNS. Dodal, že kým post neobsadí nový minister, povedie ho niektorý člen vlády. Slovenská národná strana už nebude mať ministerstvo životného prostredia. Fico je pripravený na odchod SNS z vládnej koalície, rád by ale dovládol v tejto vládnej koalícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu