Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

OD VECI Zleteli orli z Tatry... i národniari z rezortu

Kauza popolček stála ministra ŽP Turského kreslo
Kauza popolček stála ministra ŽP Turského kreslo (Zdroj: TASR)

...životného prostredia. Vzhľadom na trojročný vývoj v rezorte je premiérovo rozhodnutie nepochybne záslužným činom – samo životné prostredie určite získa na kvalite. Iné to, samozrejme, bude so vzťahmi v koalícii – tie sa neodvratne skalili.

Tak ako nebude platiť zmluva o popolčeku, ktorá stála ministra kreslo, nebude platiť už ani tá koaličná. Kedysi dávno poznamenal predseda HZDS na adresu SNS, že jej česť konči pri prahu Slovenskej poisťovne. Bez ohľadu na to, ku dverám akej firmy dorazila národniarska česť teraz, Ficov krok znamená jedno: od tejto chvíle každý člen koalície pokračuje ďalej už len ako samostatný bežec.

Dôsledkom podobných politických ťahov zvyknú bývať médiám podhodené koštiale s detailami obchodných operácií bývalých partnerov – hádam nebudeme sklamaní ani tento raz.

Či koalícia bude ešte nejaký čas formálne fungovať rozhodne hlasovanie o štátnom rozpočte. V hre je niekoľko možností, vrátane predčasných volieb, ale jazýčkom na váhach nebudú ani politické postoje, princípy, či nebodaj národniarska česť, ale len a len obchodné záujmy predsedu SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu