Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Handlová sa popoludní rozlúči s obeťami!

HANDLOVÁ – Je desať dní od najväčšej banskej tragédie na Slovensku. Pri výbuchu v Handlovej zahynulo 20 mužov. Dnes o 16:30 je na Námestí baníkov spoločná verejná rozlúčka.

Na poludnie sa na námestí položia kytice a zapália sviečky. Program rozlúčky pokračuje koncertom o 16-tej, príchodom ústavných činiteľov a oficiálnym otvorením za zvukov klopačiek. Nebude chýbať Banícka hymna s čestnou salvou a rozozvučanie zvonov. Na tribúne budú umiestnené iba veľké fotografie všetkých zosnulých baníkov a banských záchranárov. Smútoční hostia budú stáť pod tribúnou.

Individuálne pohreby si každá rodina zariadi sama. Pozostalých už bane odškodnili, dostali 125 tisíc eur, od vlády každý po 33 tisíc. Podľa ministerky práce Viery Tomanovej, kabinet ale nemôže zaviazať súkromníka, koľko má dať odškodné.

Pre deti obetí zriadilo mesto Handlová konto. Je na ňom už 70 tisíc eur. Účet s číslom 0372606046/0900 bude otvorený a môžu teda do neho ľudia prispievať ešte 10 dní po poslednom pohrebe.

Vyšetrovanie nešťastia potrvá dlho. Experti sa dostanú pod zem na miesto výbuchu údajne až o 3 mesiace. Tragédiu vyšetrujú viaceré komisie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu