Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Príbuzní po obetiach z Handlovej dostanú po 33 tisíc!

Príbuzní obetí dostanú od vlády odškodné
Príbuzní obetí dostanú od vlády odškodné (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Najbližší príbuzní dvadsiatich baníkov a záchranárov, ktorí zomreli pri banskom výbuchu v Handlovej, dostanú odškodné po 33.000 eur (994.158 Sk). Rozhodla o tom dnes vláda.

Na príspevok má nárok viac ako 40 osôb vrátane nezaopatrených detí, manželiek a družiek. Peniaze vláda použije zo svojej rezervy. Počtom obetí sa banské nešťastie zaradilo medzi najväčšie v histórii samostatného Slovenska.

Peniaze rodiny dostanú najneskôr začiatkom októbra. Okrem odškodnenia od vlády príbuzným poskytlo jednorazový finančný príspevok vo výške 800 eur (24.101 Sk) tiež ministerstvo práce. Finančnú výpomoc 500 eur (15.063 Sk) už dostali aj od mesta Handlová. Pozostalým sa tiež rozdelia peniaze z účtov, na ktoré ľudia posielajú finančné príspevky.

Nešťastie sa stalo v pondelok 330 metrov pod zemským povrchom. Výbuch nastal, keď sa muži snažili uhasiť požiar. Príčiny explózie vyšetruje banský úrad a polícia, preverovať ich bude aj špeciálna komisia ministerstva hospodárstva so zahraničnými odborníkmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu