Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rozlúčka s obeťami výbuchu na budúci týždeň

Kondolenčná listina v Handlovej
Kondolenčná listina v Handlovej (Zdroj: TASR)

TRENČÍN - Posledná rozlúčka s obeťami pondelkového výbuchu v handlovskej bani bude koncom budúceho týždňa. Handlovská samospráva dátum spresní v piatok. Rozlúčka sa bude konať na Námestí baníkov.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová, na prianie pozostalých sa rozlúčka bude konať bez telesných pozostatkov obetí. Pohreby sa budú konať samostatne. „Na rozlúčke bude zabezpečená poriadková a záchranná služba a zúčastnia sa na nej všetci pozostalí z Handlovej, Prievidze, Veľkého Krtíša.“

Handlovčania od utorkového večera zapaľujú sviečky a kahance pri pamätníku Obetiam baníckeho štrajku. Ľudia tiež prispievajú na mestom zriadený účet, už je na ňom takmer 26 tisíc €. „Vyzbieraná čiastka sa bude deliť rovným dielom medzi všetky deti obetí, zaopatreným aj nezaopatreným. Účet bude zriadený ešte desať dní po poslednom pohrebe,“ uviedla Paulínyová.

Rozhodnutie mesta budúci týždeň usporiadať hromadnú rozlúčku so všetkými dvadsiatimi obeťami výbuchu dnes popoludní oznámil primátor Handlovej Rudolf Podoba.

Podobným spôsobom sa so svojimi občanmi vo februári rozlúčili aj Bánovce nad Bebravou po tragickej zrážke autobusu a osobného vlaku pri Polomke. Zahynulo dvanásť ľudí, prevažne z Bánoviec. Na rozlúčku na centrálnom námestí prišli stovky ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu