Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Úrad v B. Bystrici preverujú pre nevyšetrené vzorky

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hlavný hygienik Ivan Rovný nariadil kontrolu postupov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici pri vyšetrovaní vzoriek na podozrenie vírusu A (H1N1).

Urobil tak po medializovaní informácií o tom, že biologický materiál úrad nevyšetruje. "V súčasnosti prebieha hĺbková kontrola na postupy vyšetrovania klinických vzoriek s podozrením na chrípku A (H1N1) v banskobystrickom regionálnom úrade verejného zdravotníctva. Hlavný hygienik očakáva v čo najkratšom možnom čase výsledky kontrolného orgánu v kontrolovanom subjekte. V prípade preukázania porušenia štandardných postupov bude vyvodená právna a osobná zodpovednosť voči zodpovedným pracovníkom," píše v stanovisku hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Lenka Šramková.

Biologický materiál s podozrením na chrípku A (H1N1) ešte v stredu previezli do Národného referenčného centra pre chrípku pri Úrade verejného zdravotníctva, kde ho následne vyšetrili. O výsledkoch vyšetrenia sťažovateľa informovali dnes popoludní.

"Na záver dodávame, že bolo zistené, že vzorka bola uskladnená štandardným spôsobom do doby ďalšieho vyšetrenia. Rýchlotest bol vykonaný 28. júla 2009 v deň dodania materiálu do laboratória a následne negatívny výsledok bol telefonicky hlásený 28. júla 2009 a 29. júla 2009 bol písomnou formou výsledkový list zaslaný na ďalšie posúdenie lekárovi," uzavrela Šramková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu