Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Súd potrestal lekára, poškodil mozog dieťaťa

TRENČÍN - Okresný súd v Trenčíne dnes vymeral ročný podmienečný trest lekárovi, ktorý podľa neho pochybil pri pôrode a zapríčinil tak vážne poškodenie mozgu novorodenca. Informoval o tom hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus.

Rozsudok nie je právoplatný, muž i prokurátor ešte zvážia, či sa proti nemu odvolajú. Senát odsúdil lekára aj vlani, za nesprávne vedenie pôrodu a následnú smrť dieťaťa ho potrestal šesťmesačným podmienečným trestom.

"Súd obžalovaného uznal za vinného z trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného z nedbanlivosti. Obžalovaného odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní jeden rok, ktorého výkon podmienečne odložil na skúšobnú lehotu dva roky. Zároveň obžalovanému uložil trest zákazu činnosti vykonávať prax gynekológa v trvaní dvoch rokov," poznamenal Tarabus.

Muž sa podľa rozsudku v minulosti dopustil pri pôrode v trenčianskej nemocnici viacerých chýb, pre ktoré sa dieťa narodilo s vážnym poškodením mozgu. Lekár podľa verdiktu súdu z januára minulého roka zapríčinil aj smrť dieťaťa. Pri nesprávne vedenom pôrode sa pupočná šnúra omotala okolo krku novorodenca, ktorý krátko potom zomrel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu