Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

GLOSA S podrezaným jazykom...

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

...vybehol junák premiér na Maďarov, treba uznať. Jeho slová museli pohladiť dušu každého Slováka (vrátane dušu priaznivca strany Most –Híd so slovenským pôvodom – ak taký existuje).

Premiérov brífing prebehol v duchu najlepších tradícií všetkých tých bojovníkov ochotných bárs aj hladovať za tú našu slovenčinu, na ktorých sa za tých nejakých desať rokov už akosi pozabudlo. Jazykový zákon prináša v nevďačných časoch krízy vďačnú agendu pre politikov na obidvoch brehoch Dunaja.

Ono je ducha Maďarov povznášajúcejšie burcovať proti slovenskej zlovôli v europarlamente, než nesmelo klopkať na dvere Svetovej banky so žiadosťou o ďalšiu pôžičku. A ľahšie odkazovať do patričných medzí nepohodlných Maďarov, než úmorne odôvodňovať rekordný nárast nezamestnanosti.

Môžeme len obdivovať premiérovu schopnosť odkomunikovať jazykovú aférku spôsobom, ktorý nemôže nepriniesť ďalší nárast preferencií jeho strany. Raz darmo, prvý muž slovenskej exekutívy disponuje mediálnym inštinktom, ktorý sa nedá natrénovať a ktorý mu môžu jeho politickí protivníci len závidieť...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu