Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Po prietrži Košice a okolie vytopilo!

KOŠICE – Na pravé poludnie zasiahla Košice a okolie veľká prietrž mračien. Hasiči zasahujú vo vytopených pivniciach a likvidujú popadané stromy.

Ako uviedol dôstojník operačného strediska HaZZ Košice Miroslav Betuš, museli zasahovať v Trstenej, Nižnej Myšli, Bidovciach a v Rozhanovciach, kde prívalová voda z dažďa vytopila niektoré pivnice. Na ceste okolo Sene a Belže, Skároša a Slanca likvidovali popadané stromy.

„V Čani vytopilo garáže tamojšieho obvodného oddelenia polície. Naši tam išli s čerpadlom,“ povedal Betuš. „Polícii natiekla voda do garáže. Prešiel som celú dedinu, prívalová voda bola na uliciach, no neviem vám povedať, koľko pivníc zatopila, lebo mi ľudia zatiaľ nič nehlásili,“ povedal zástupca starostu Čane Štefan Szilágyi. Ako informoval starosta Rozhanoviec Viktor Gazdačko, prívalová voda, ktorú rigoly nestačili odvádzať, zaplavila pivnice v dvoch rodinných domoch.

Presné počty zatopených objektov hasiči zatiaľ nemajú. Priamo v Košiciach museli zachraňovať dve autá, ktoré uviazli vo vode v podjazde na Palackého ulici. Podľa slov Miroslava Betuša je 15 mužov ešte stále v teréne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu