Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vietor strhával strechy a lámal stromy

Polámané stromy zničili aj stĺp verejného osvetlenia Zobraziť galériu (6)
Polámané stromy zničili aj stĺp verejného osvetlenia

PREŠOV – Silný vietor, dážď a na niektorých miestach aj krupobitie narobili škody v okresoch Prešov, Sabinov a Svidník. Búrka sa prehnala regiónom Šariša okolo 17:00. Hasiči zasahujú pri poškodených strechách a odstraňujú spadnuté stromy vo Finticiach, Uzovciach, Tulčíku.

V samotnom meste Prešov spadli stromy alebo konáre na Masarykovej, Šmeralovej, Československej armády a pri Lesíčku delostrelcov. Na Bajkalskej ulici sa stromy zvalili na trolejbusové vedenie, preto je tu odstavená trolejbusová doprava.

Pri obchodnom dome Tesco v centre Prešova vietor zvalil oplotenie, ktoré tvorilo ohradu budúceho staveniska. Pred predajňami popadali reklamné stojany. Obcou Šarišské Michaľany sa prehnala búrka s krúpami, zanechala za sebou zaliate pivnice a zničené strechy na domoch. Pod vodou je aj úroda, ovocie na stromoch je zničené.

V obci vypadol aj elektrický prúd. Medzi obcami Kečkovce a Vyšný Orlík v okrese Svidník spadol na kamión strom, nikto sa však nezranil. Cesty sú zatiaľ zjazdné. Informácie poskytol dispečer Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu