Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slota: Južné Slovensko by mali pred autonómiou chrániť vojaci

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci, ktorí sú v súčasnosti v Kosove, by sa mali presunúť na južné Slovensko a začať ochraňovať naše územie pred aktivitami politikov Strany maďarskej koalície (SMK). Na dnešnej tlačovej besede v Bratislave to povedal líder národniarov Ján Slota. Podľa neho totiž politikom SMK v najbližšom čase nejde len o autonómiu južných území Slovenska, ale aj o ich odtrhnutie a pripojenie k Maďarsku.

"A naši vojaci zatiaľ ochraňujú albánskych zločincov, ktorí obchodujú s drogami a bielym mäsom," skonštatoval. Slota tvrdí, že nie je vhodný čas na zrušenie povinnej vojenskej služby, lebo "nebudeme mať žiadne bojové jednotky, ani letectvo, tanky a delostrelectvo a napokon si bude Slovensko svoje územia pred autonómiou chrániť kosami a cepmi."

Slota vyzval všetky slovenské politické subjekty na Slovensku, aby sa prebrali a okamžite vylúčili SMK z vládnej koalície a zakázali je pôsobenie. Podľa neho by aktivity SMK mali prebudiť aj "najmŕtvejšieho Slováka zakopaného 200 rokov v slovenskej zemi, aby vybehol z truhly a dal niekomu konečne po papuli." Podľa neho podpredseda Národnej rady Béla Bugár a podpredseda vlády Pál Csáky svojimi aktivitami smerujúcimi k autonómii juhu Slovenska porušili sľub vernosti Slovenskej republike, "preto v našej politike nemajú čo hľadať."

Podľa neho by sa tým mal zaoberať aj Európsky parlament, keďže "Maďarsko je najnestabilnejší štát v Európe a neustále vytvára napätie."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu