Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Súd uvoľnil zadržané lietadlo SkyEurope

BRATISLAVA - Francúzsky súd dnes rozhodol o uvoľnení lietadla nízkonákladovej spoločnosti SkyEurope, ktoré zadržalo parížske letisko Orly pred dvomi týždňami. Informoval o tom hovorca spoločnosti Tomáš Kika. Francúzske letisko stroj zadržalo pre údajné dlhy slovenského leteckého dopravcu.

SkyEurope v súčasnosti chráni bratislavský súd pred vymáhaním jeho nevyrovnaných finančných záväzkov zo strany veriteľov. Lietadlo sa podľa Kiku vráti na Slovensko v priebehu dnešného dňa, akonáhle sa k nemu dostane posádka. "Sme radi, že sa potvrdilo, že ochrana pred veriteľmi funguje tak, ako má a že je rešpektovaná aj mimo územia Slovenska," povedal Kika. Dodal, že rozhodnutie súdu je istou zárukou pre pasažierov spoločnosti, že počas súdnej ochrany sa podobný prípad nebude opakovať.

Správa parížskych letísk sa zatiaľ odmietla k záležitosti vyjadriť. Súd nariadil zadržanie 22. júna na jej žiadosť. Dôvodom bolo, že SkyEurope letisku v Orly nezaplatila manipulačné poplatky. O ich splácaní obe strany pravdepodobne stále rokujú. Spoločnosť Aéroports de Paris bola kvôli dlhom proti uvoľneniu stroja.

Rozhodnutie bratislavského súdu, ktorý SkyEurope požiadala o ochranu v rovnaký deň, ako sa stal incident na francúzskom letisku, platí na území celej Európskej únie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu