Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Devíne je pod vodou nábrežie a parkovisko

Záplavy v Devíne. Zobraziť galériu (4)
Záplavy v Devíne.

BRATISLAVA – Dunaj sa v bratislavskom Devíne vylieva z koryta. Podľa informácií hasičov zaplavil časť Slovanského nábrežia a parkovisko pod hradom.

Sú tam v pohotovosti hasiči nielen z Bratislavy, ale aj z ostatných slovenských miest. Okolo obeda dosahovala hladina rieky výšku 781 cm. Hasiči sa snažia uchrániť okolité domy, odčerpávajú vodu prívesnými kalovými čerpadlami a postavili protipovodňové zábrany. V zálohe majú pripravenú aj ťažkú techniku, veľkokapacitné čerpadlo a na mieste sa sústreďujú hasiči zo záchranných brigád. Potápači na člnoch súčasne monitorujú tok Dunaja. Informovala Silvia Jančovičová, hovorkyňa Prezídia HaZZ.

Situácia na rieke Dunaj zatiaľ nie je kritická, vážnejšie škody nehrozia. Potvrdil to technický námestník riaditeľa Slovenského vodohospodárskeho podniku, odštepného závodu Bratislava Peter Minárik. Druhý stupeň povodňovej aktivity vyhlásili od Devína až po Číčov a v Komárne. V úseku od Číčova po Komárno je ohlásený prvý stupeň.

Pozitívom podľa Minárika je, že v rakúskom Kienstocku, kde dosahovala hladina vody okolo 880 centimetrov, klesla už o 45 centimetrov. „Je to výrazný pokles. Očakávam, že v priebehu večera by to mohlo prísť aj k nám,“ dodal vodohospodár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu