Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

MS: Akcia Fair-play bol len protest lobistov

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti označilo dnešnú akciu Aliancie Fair-play proti zvoleniu ministra Štefana Harabina za predsedu Najvyššieho súdu za míting "lobistov" s minimálnou účasťou.

Ako vo vyhlásení uviedol hovorca ministerstva Michal Jurči, kampaň je neférová, neobjektívna a má jediný cieľ "pomôcť opozícii pretlačiť svoju kandidátku na post predsedu Najvyššieho súdu za každú cenu podľa hesla účel svedčí prostriedky." Ministerstvo tvrdí, že na míting bolo možné pritiahnuť aj protestujúcich zo stretnutia s čínskou hlavou štátu. ,,Gogoľove mŕtve e-mailové schránky so zneužitými údajmi občanov sa na námestie dostať nedajú," píše Jurči.

Na protest na Župné námestie v Bratislave prišli ľudia v červenom, ako ich aliancia vyzvala na stránke www.cervenapreharabina.sk, keď sa čítali Harabinove výroky, ozýval sa piskot. Organizátori sú s účasťou spokojní a akciu hodnotili pozitívne. Podľa Kristíny Paukovej z Aliancie prišlo okolo 300 až 400 ľudí. Ďalší protest je naplánovaný na deň volieb predsedu Najvyššieho súdu, začne sa v pondelok o 8:00.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu