Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pod Tatrami vypátrali pisateľa výhražných listov!

POPRAD – Okresný policajný šéf z Popradu Štefan Pilár priznal, že keby sa verejnosť nezaujímala o výhražné listy a injekčnú striekačku s údajným jedom v obchodnom dome v Poprade, tak polícia by doteraz ešte mohla tápať. Martin S. (35) z Jánoviec sa k týmto skutkom priznal.

Podarilo sa ho chytiť najmä vďaka medializácii tohto prípadu. Veľmi pomohlo zverejnenie záberov kamier z Kauflandu. Listy našli postupne v popradskom obchodnom dome, v škole a poštou ich poslal na Obecný úrad v Jánovciach a na políciu. Po domovej prehliadke sa Martin z Jánoviec pod ťarchou dôkazov, ktoré sa u neho našli, priznal. Muža obvinili z trestného činu šírenia poplašnej správy a zločinu vydierania. Za to mu hrozia 4 až 10 rokov.

Podľa prvých výsledkov expertízy bol v striekačke v popradskom obchodnom dome peroxid vodíka. Obvinený doteraz nebol súdne trestaný. Bol podnikateľom a dobrovoľným ochrancom prírody. Ako motív uviedol nesúhlas s výstavbou rómskych osád v Jánovciach a Letanovciach.

Polícii sa zatiaľ nepodarilo preukázať súvislosť s podobnými anonymnými listami. V nich pred niekoľkými mesiacmi niekto hrozil otrávením zdrojov pitnej vody či podpálením lesa v Slovenskom raji. Obvinený sa k týmto anonymom nepriznal, ale inšpirovali ho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu