Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Otec Tupého chce, aby obžalovaní išli na detektor

Daniel Tupý - otec zavraždeného študenta.
Daniel Tupý - otec zavraždeného študenta.

BRATISLAVA – O vyšetrenie obžalovaných z vraždy študenta Daniela Tupého na detektore lži požiadal na úvod dnešného súdneho pojednávania otec zavraždeného študenta.

Podľa Tupého st. by mal takéto vyšetrenie absolvovať aj hlavný utajený svedok. K návrhu Tupého st. sa prikláňa aj prokurátorka Hana Lehotayová, ktorá poukázala, že je v dôkaznej núdzi.

„Bude to určitá podporná informácia," povedala prokurátorka, ktorá s detektorom lži súhlasí aj pre „svoje vlastné svedomie“. Zároveň by mohol podľa nej ísť na detektor lži aj ďalší utajený svedok. Obhajca obžalovaného Richarda H. pripomenul, že takéto vyšetrenie už v minulosti sám neúspešne navrhoval.

„Ja v zásade nie som proti, jediné čo ma mrzí, že tento dôkaz neodpovie, kto je vrahom," povedal advokát Peter Filip a dodal, že to nebude dôkaz, na základe ktorého môže súd rozhodnúť. Podľa prokurátorky sa dá z detektoru lži zistiť, či obžalovaní boli na mieste činu v čase incidentu. Ani obhajcovia ostatných obžalovaných nie sú proti vyšetreniu na detektore lži, len poukazujú, že to nie je dôkaz.

Študenta Filozofickej fakulty UK Daniela Tupého a jeho kamarátov napadla 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave skupina mužov. Pri tomto útoku bol zavraždený Daniel Tupý, niektorí jeho kamaráti utrpeli zranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu