Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Colníci v minulom roku zadržali drogy v 27 prípadoch

BRATISLAVA - Colná správa zadržala v uplynulom roku pri operatívnych akciách drogy a omamné látky v 27 prípadoch.

Na jednom z najväčších prípadov drogovej kriminality začali colníci a polícia pracovať v júli 2004. Vyšetrovateľ vtedy na základe operatívno - pátracej činnosti colníkov začal trestné stíhanie vo veci pre podozrenie páchania trestnej činnosti organizovanej skupiny, ktorá sa zaoberala nelegálnym dovozom chemickej látky efedrín, ktorý možno zneužiť na nezákonnú výrobu omamných a psychotropných látok. Skupina na území Slovenska nelegálne vyrábala z tejto látky metamfetamín - pervitín, ktorý distribuovala na celom Slovensku aj v zahraničí.

V novembri vyšetrovateľ zaistil 900 gramov efedrínu, osem kilogramov červeného fosforu, ktorý sa používa pri výrobe pervitínu, 1,5 kg metamfetamínu–pervitínu,600 kusov tabliet extázy, desať kg marihuany, 120 g prášku – zmes kofeínu a paracetamolu a 1,3 mil. korún získaných z trestnej činnosti a iné veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou.

Do akcie nasadili policajnú zásahovú jednotku a jednotku colnej správy. Neskôr polícia zistila, že niektorí členovia organizovanej skupiny sa zaoberajú aj nelegálnym obchodovaním s liehom a cigaretami z Ukrajiny. Colníci preto vykonali prehliadku skladu v budove Úradu práce v Tornali, ktorého majiteľom je jeden z členov drogovej skupiny.

Našli tam 8 000 kusov cigariet označených kontrolnými známkami Ukrajiny a 6 833,3 litrov alkoholu, ktorý bol zjavne nelegálny. Prehliadku urobili o deň neskôr aj v predajni s textilom v Tornali pre podozrenie, že sa tam nachádza tovar, ktorý unikol colnému dohľadu. V dvoch igelitových taškách objavili 1,5 kg neznámej rastlinnej látky, ktorá pripomínala marihuanu. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Colnej správy Silvia Balázsiková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu