Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Spišiak: Drogami chceli zásobovať celé Slovensko

"Prekurzory mali slúžiť na výrobu drogy pervitínu, ktorú mala 10- členná zločinecká skupina distribuovať po celom Slovensku so ziskom 36 až 96 miliónov korún."

BRATISLAVA - Na území celého Slovenska plánovala pôsobiť drogová skupina z Rimavskosobotského okresu, ktorá sa zaoberala výrobou a distribúciou syntetických drog. Zarobiť si mohla niekoľko miliónov korún.

Skupinu zadržali začiatkom novembra a pri 15 domových prehliadkach našli okrem sušenej marihuany, 595 tabletiek drogy extáza aj hotovosť 1,3 mil. korún.

Ako na dnešnej tlačovej besede uviedol prvý viceprezident Policajného zboru SR Jaroslav Spišiak, po obvineniach a zadržaní členov skupiny vykonali policajti minulý týždeň ďalšiu domovú prehliadku.

V rodinnom dome objavili desať kilogramov efedrínu, sedem kilogramov fosforu a kompletné štyri sady laboratórnych súprav slúžiacich na výrobu drog. Ako uviedol Spišiak, zo zadržaných prekurzorov by sa dalo vyrobiť toľko drogy, že na čiernom trhu si mohli zarobiť od 36 do 96 miliónov korún. Presná suma sa nedá vyčísliť, keďže sa nevie v akej koncentrácii by jednotlivé dávky pripravovali. Prekurzory dovážali zo zahraničia a skrývali napríklad v pneumatikách.

Polícia rozložila v poslednom období viacero skupín, ktoré zásobovali západné Slovensko, rimavskosobotskej skupine sa tak otváral po nedostatku drog na trhu priestor na podnikanie, no skôr než si väčšie množstvo pripravili, boli zadržaní a obvinení, dodal Spišiak.

V súčasnosti je obvinených desať osôb okrem drogovej trestnej činnosti aj z trestného činu založenia, zosnovania zločineckej skupiny, z toho deväť členov je vo väzbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu