Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V košickej školskej jedálni sa bude opäť variť

KOŠICE – V školskej jedálni na Tomášikovej ulici sa bude od utorka opäť pripravovať a vydávať strava.

Ako dnes informovala hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach dnes predpoludním urobili previerku vo všetkých priestoroch školskej kuchyne a jedálne a povolili obnovenie prevádzky. „Škola informovala rodičov prostredníctvom oznamu v žiackych knižkách, že sa v školskej jedálni bude strava opäť vydávať,“ uviedla riaditeľka ZŠ Tomášikova Renáta Obšatníková.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach 25. mája zastavil prípravu stravy v kuchyni pri ZŠ Tomášikova v Košiciach. Ako dôvod uviedol riziko prenosu bezpríznakového stafylokoka, ktorý bol identifikovaný u pracovníčok kuchyne. „Toto opatrenie malo preventívny význam, čo znamená, že nevypukla žiadna epidémia. V školskej kuchyni sú prísne dodržiavané všetky hygienické zásady, v súvislosti s týmto rozhodnutím nebolo zaznamenané žiadne ochorenie,“ zdôraznila vedúca oddelenia školstva košického magistrátu Helena Jeníková.

Všetky zamestnankyne školskej jedálne pri ZŠ na Tomášikovej ulici sa počas posledných dvoch týždňov preliečili. „V piatok 5. júna boli riaditeľke školy po vyhodnotení odobratých vzoriek od všetkých zamestnankýň doručené potvrdenia, že sú spôsobilé pracovať. Vedenie školy na základe týchto potvrdení požiadalo písomne RÚVZ o obnovenie prevádzky v školskej kuchyni,“ dodala Helena Jeníková.

V školskej jedálni ZŠ Tomášikova sa stravuje približne 600 žiakov a zamestnancov školy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu