Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Gašparovičovej inaugurácie sa SMK nezúčastní

Pál Csáky
Pál Csáky (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za Stranu maďarskej koalície sa nezúčastnia časti slávnostnej inaugurácie staronového prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Dnes to oznámil na tlačovej besede SMK jej líder Pál Csáky.

"Pán prezident hrá naďalej falošnou maďarskou kartou," odôvodnil rozhodnutie šéf SMK. Csáky kritizoval prezidenta Gašparoviča za to, že sa prihovoril pred voľbami do EP občanom s tým, aby nevolili tých, čo sa sťažujú na pomery na Slovensku na európskej politickej scéne. Pozvanie na inauguráciu v Slovenskom národnom divadle (SND) má pritom každý poslanec SMK.

Predsedníctvo strany však odporúča, aby sa na nej parlamentní poslanci nezúčastnili. Inaugurácia pozostáva z troch častí. Najprv bude oficiálna inaugurácie v SND, potom Te Deum a nakoniec slávnostná štátna recepcia. "Žiadny poslanec za SMK sa nezúčastní ani časti Te Deum v Dóme, ani na štátnej recepcii," vysvetlil Csáky a dodal, že je to "na protest proti takémuto postoju prezidenta SR".

Ten vidí Csáky v tom, ako sa prezident vyjadruje o SMK, o jej voličoch a aj o poslancoch Európskeho parlamentu. Kto z SMK pôjde na inauguráciu do SND ešte Csáky nevedel povedať. Dohodnúť sa majú v poslaneckom klube.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu