Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Koaličné strany zvyšujú napätie, tvrdí SMK

Predseda SMK Pál Csáky
Predseda SMK Pál Csáky

BRATISLAVA - SMK odmieta dnešné vyhlásenia troch koaličných strán, ktorými chcú len zvyšovať napätie v slovensko-maďarských vzťahoch, aby odviedli pozornosť od vlastných korupčných škandálov.

"SMK chápe takýto ich postoj ako antieuropskú kampaň, pretože takýto postoj nechápe aké sú princípy modernej Európy. SMK odporúča vládnej koalícii venovať sa ekonomickým a sociálnym problémom slovenskej spoločnosti a nie míňať energie na nevhodné nacionalistické výkriky," uviedla Dunajská v súvislosti dnešnými výrokmi koaličných politikov.

Strany vládnej trojky sa na dnešnom rokovaní koaličnej rady dohodli, že budú v najbližších hodinách a dňoch konzultovať spoločný postup proti iniciatívam predsedu maďarskej strany Fidesz Viktora Orbána a predsedu SMK Pála Csákyho. Podľa premiéra Roberta Fica tieto iniciatívy „výrazným spôsobom ohrozujú územnú celistvosť a suverenitu SR“.

Podpredsedníčka SNS Anna Belousovová hrozí, že pri nízkej účasti voličov na eurovoľbách, získa SMK – ktorá sa podľa nej snaží v koordinácii s Budapešťou maximálne mobilizovať svojich voličov – získa 6 až 7 mandátov.

"Môže sa stať, že Slovensko naozaj bude vystupovať v Európe, ako, dovolím si povedať, Kocúrkovo, kde možno tristotisícová menšina bude zastupovať viac ako polovičku päť a polmiliónového národa," takto zdôvodnila Belousovová, prečo sa snažia poukazovať na aktivity Orbána a Csákyho a na Orbánov výrok, že sa snažia získať čo najviac poslancov pre Maďarov z Karpatskej kotliny. Podľa Belousovovej sú to veľké hrozby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu