Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Prvé dieťa v roku 2005!

Prvá Slovenka roka 2005 Sára Nedzbalová.
Prvá Slovenka roka 2005 Sára Nedzbalová.

KOŠICE - Prvou Slovenkou, ktorá sa narodila v prvú sekundu roka 2005 je Sára Nedzbalová. Prišla na svet na 2. gynekologicko-pôrodníckej klinike Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. Dievčatko má 2 920 gramov a 47 centimetrov.

"Ešte dopoludnia sme boli spolu doma a o štvrtej som manželku spolu so švagrom viezol do nemocnice. Nemyslel som si, že naša vytúžená dcérka sa narodí tesne po polnoci," prezradil šťastný otecko Martin Nedzbal (24) zo Slanskej Huty (okr. Košice-okolie), ktorý už pár hodín po pôrode prišiel do nemocnice pozrieť ženu i dcérku. Priznáva, že na to, aby bol pri pôrode, mu chýbala odvaha. Meno pre dcérku vybrali spolu s manželkou.

"Každý sa pýta, prečo práve Sára. Toto meno sa nám páčilo. Je nezvyčajné a našej dcérke pristane," dodáva matka Renáta Nedzbalová (22). Nemrzí ju, že si nestihla s manželom pripiť šampanským na príchod nového roka. "To je doma pripravené a nový rok budeme spoločne oslavovať, keď manželku s dcérkou z nemocnice pustia domov," prezrádza Martin. Renáta o pol noci rodila spontánne a bez problémov. Aj keď sa ďalšiemu pôrodu nebráni, chce si na ten ďalší počkať aspoň päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu