Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Csáky: SR rozkladá Fico a Slota svojimi biznismi

Pál Csáky
Pál Csáky (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - SR rozkladá podľa predsedu SMK Pála Csákyho Robert Fico a Ján Slota svojimi biznismi, podrývaním princípov právneho štátu a znižovaním demokratickej kultúry. „Majú sa za čo hanbiť,“ povedal dnes pred novinármi Csáky v súvislosti s tlačovou besedou, ktorú dnes zvolal Fico.

Fico dnes za hrozbu a vážny problém Slovenska označil víkendové stretnutie predsedu maďarskej pravicovej strany Fidesz Viktora Orbána a predsedu Strany maďarskej koalície (SMK) Pála Csákyho, po ktorom zverejnili, že poslanci maďarskej národnosti budú v europarlamente hájiť záujmy Maďarov z Karpatskej kotliny.

Dodal, že vláda sa tým bude musieť zaoberať, lebo Csáky a Orbán považujú Karpatskú kotlinu za územný celok, za akýsi štát, čo je absurdné a je to hrozba pre Slovensko. Doložil, že sa musí opýtať Pála Csákyho, koho záujmy budú maďarskí poslanci zastupovať v europarlamente, záujmy Slovenska alebo Maďarska.

 Csáky dnes tiež sľúbil, že výšku pokuty 400 eur, ktorú by dostal za prekročenie rýchlosti o 53 km/h, venuje nejakému subjektu. V súčasnosti sa rozhoduje, ktorému. Zároveň sa ospravedlnil slovenskej verejnosti za prekročenú rýchlosť. Predseda SMK neďaleko Rimavskej Soboty prekročil v sobotu povolenú rýchlosť, keď išiel rýchlosťou 103 km za hodinu.

Csáky využil poslaneckú imunitu a bez sankcií pokračoval v jazde. Bežný vodič by za takúto jazdu podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Petry Babulicovej zaplatil pokutu 400 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu