Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Csáky prekročil rýchlosť o 53 km/h, využil imunitu

Predseda SMK Pál Csáky
Predseda SMK Pál Csáky (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda opozičnej SMK Pál Csáky pri Rimavskej Sobote v piatok prekročil povolenú rýchlosť o viac ako 50 kilometrov za hodinu. Informovala o tom dnes televízia Joj. Csákyho zastavila polícia, po predložení poslaneckého preukazu ho však nechala odísť.

SMK sa za dopravný priestupok svojho lídra ospravedlnila. Csáky išiel podľa televízie na úseku, kde bola tabuľou vyznačená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, 103-kilometrovou rýchlosťou. "Ponáhľal sa z jedného podujatia na druhé a mal trošku meškanie a nevšimol si tú tabuľu. Veľmi je nám to ľúto, ospravedlňujeme sa," povedala televízii hovorkyňa strany Eva Dunajská.

Zástupcovia SMK mali problém s prekročením rýchlosti aj v minulosti. Podľa televízie Markíza začiatkom roka primátor Komárna Tibor Bastrnák jazdil na ceste pri Komárne, kde je povolená 90-tka, rýchlosťou 154 kilometrov za hodinu. Na tom istom úseku sa v rovnakom čase údajne príliš ponáhľali aj ďalší dvaja poslanci strany.

Od februára sa na Slovensku vodiči riadia novým cestným zákonom, ktorý okrem iného sprísnil pokuty za najvážnejšie dopravné priestupky a znížil povolenú rýchlosť v obciach na 50 kilometrov za hodinu.

Poslancov pred akýmkoľvek postihom za priestupky chráni imunita. Csákyho stranícky rival Béla Bugár však pre Joj poznamenal, že predseda by mal sumu, ktorú by inak zaplatil za pokutu, venovať na dobročinné účely.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu