Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Biely prášok? Policajt zisťoval, naslinil si prst!

(Zdroj: Jupiterimages)

KOŠICE - Predseda detašovaného pracoviska Európskeho arbitrážneho súdu (EAS) so sídlom v Košiciach na Moyzesovej ulici Roland Liška dnes na tlačovej besede v Košiciach nevylúčil, že mohlo ísť o omyl, keď niekto rozsypal neznámy biely prášok a znefunkčnil zámok bezpečnostných dverí kancelárie.

„Chcem odstrániť niekoľko nepresností, ktoré okolo celej kauzy vznikli,“ vysvetli Liška. V Košiciach sídli aj rozhodcovský súd s takmer rovnakým názvom. Vylúčil, že útok by mohol byť namierený proti nemu v súvislosti s jeho súkromným životom.

„Náš arbitrážny súd nemá nič spoločné so sporom medzi spoločnosťami OutClaim a košickým dopravným podnikom. Riešime obchodné spory s relatívne nízkou finančnou hodnotou,“ informoval Liška. Doložil, že biely prášok nebol antrax, no zatiaľ nemá oficiálne informácie, o akú látku išlo. Ako uviedol, že prijali v sídle súdu účinné preventívne technické a bezpečnostné opatrenia. Incident sa podľa Lišku stal medzi 30. aprílom a 3. májom.

„Keď som objavil prášok, privolal som najprv policajtov. Hliadka nezabezpečila nijaké stopy. Jeden z policajtov si naslinil prst a privoňaním chcel zistiť, o akú látku by mohlo ísť. Zavolal som aj hasičov, ktorí k celej záležitosti pristupovali vysoko profesionálne a s potrebným vybavením,“ informoval Liška.

Na otázku novinárov uviedol, že policajná hliadka pásku okolo miesta činu natiahla až keď hasiči pozbierali prášok a previezli ho na preskúmanie na pracovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Prípad vyšetruje polícia ako zločin všeobecného ohrozenia, za ktorý je trestná sadzba štyri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu