Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pred košickým súdom našli biely prášok!

KOŠICE – Pracovníci detašovaného pracoviska Európskeho arbitrážneho súdu pre Slovensko v Košiciach zažili šok. Niekto na prah pred bezpečnostnými dverami kancelárie rozsypal doposiaľ neznámy biely prášok. Jedného zamestnanca hospitalizovali.

Prášok pred kanceláriou na Moyzesovej ulici niekto rozsypal medzi 30. aprílom a 3. májom. Zároveň do zámku dverí natlačil hmotu, ktorá po zaschnutí bezpečnostný zámok znefunkčnila. Navyše na dvere červenou fixkou napísal hanlivý nápis.

Zamestnanca (32) pracoviska, ktorý prišiel s práškom do fyzického kontaktu, hospitalizovali v košickej nemocnici na klinike infektológie a cestovnej medicíny bez určenia diagnózy. Neskôr ho prepustili.

Prášok hasiči previezli na skúmanie na pracovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach. Spôsobenú škodu doposiaľ nevyčíslili. „V tejto súvislosti začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci pre zločin všeobecného ohrozenia (trestná sadzba 4 až 10 rokov),“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu