Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia pritvrdí, sľubuje vyššie pokuty!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vodičov, ktorí sa dopúšťajú najzávažnejších dopravných priestupkov, bude polícia pokutovať prísnejšie ako doteraz. "Tým, čo sa dopustia najzávažnejších priestupkov, polícia vymeria pokutu na hornej hranici sadzby," uviedol policajný viceprezident Stanislav Jankovič.

Takýto pokyn dnes dal na zvolanej porade v Banskej Bystrici všetkým riaditeľom Krajských dopravných inšpektorátov a Odborov poriadkovej polície Krajských policajných riaditeľstiev. Medzi najzávažnejšie priestupky, za ktoré hrozia "mastné" pokuty, Jankovič zaradil jazdu pod vplyvom alkoholu, nepovolenú rýchlosť, jazdu na červenú cez križovatku alebo cez železničné priecestie ako aj arogantnú jazdu - najmä predbiehanie cez plnú čiaru alebo v kolóne. Alkohol za volantom by tak mohol vodiča stáť až 1 000 € a päťročný zákaz činnosti, prekročenie rýchlosti 650 € a jazda na červenú 150 €.

Jankovič pripomenul, že polícia už po schválení nového zákona avizovala, že svoje konanie prispôsobí účastníkom premávky - ak budú slušní, bude aj polícia zhovievavá, ak budú arogantní, tak "pritvrdí muziku" aj polícia. V prvých mesiacoch platnosti zákona sa počet nehôd aj obetí znížil, v apríli sa však počet obetí nehôd zvýšil, a to o sedem oproti aprílu 2008. Jankovič však pripomína, že ostatné ukazovatele nehodovosti sú priaznivé a minulý rok v apríli sa stalo nezvyčajne málo dopravných nehôd. Keďže medzi obeťami tohtoročných havárií je asi 30 percent chodcov a cyklistov, čaká ich prísnejší "dohľad" zo strany polície, ktorá si bude viac všímať aj kamionistov. Prísnejšími sankciami pre porušovateľov dopravných pravidiel chce polícia podľa Jankoviča chrániť tých účastníkov premávky, ktorí rešpektujú a dodržiavajú zákon.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu