Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Obvinili policajta, tragickú zrážku stále vyšetrujú

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ani po desiatich mesiacoch nie je stále ukončené vyšetrovanie tragickej zrážky vodičky s policajnou kolónou, ku ktorej došlo neďaleko Zvolenskej Slatiny. Po zrážke žena (†33) zomrela v nemocnici, kde neskôr skonal aj jej syn (†9).

Banskobystrický policajt čelí obvineniam z usmrtenia a ublíženia na zdraví. Vyšetrovanie naďalej pokračuje, uviedla Silvia Miháliková rezortu vnútra.

Nehoda sa stala koncom júna minulého roku. Vodička VW Polo v ľavotočivej zákrute míňala kolónu vozidiel. Tie sprevádzali prevoz peňazí. Čelne sa zrazila s posledným vozidlom. Vodič (31) služobnej Octavie Combi a jeho spolujazdec sa zranili. Policajt môže dostať trest až do troch rokov.

Ako uviedla Pravda ešte v októbri minulého roku, príčinou havárie bol podľa posudku z technického hľadiska jazda vodiča policajnej octavie, ktorá bola súčasťou kolóny a ocitla sa za deliacou čiarou. "V čase zrážky bola poloha policajného vozidla v protismere asi jeden meter," citoval denník z dokumentu súdneho znalca Igora Haracha.

V okamihu prvého kontaktu áut mohla mať policajná octavia rýchlosť okolo 80 kilometrov za hodinu. Vodička podľa expertízy spomaľovala, pri zrážke mohla ísť zhruba 26-kilometrovou rýchlosťou. Auto Alexandry Gancovej bolo v okamihu zrážky vo svojom jazdnom pruhu vzdialené od stredovej čiary približne pol metra. Ak by sa podľa znalca pohybovala viac vpravo, ku kolíznej situácii by nemuselo dôjsť. Či šoférka mala možnosť lepšie sa vyhnúť kolóne, zostáva otázkou právneho posúdenia, citovala Pravda znalca.

Denník citoval aj otca nebohej vodičky Alexandra Bartoša, ktorý pochyboval o výsledkoch znaleckého posudku. "Stále mám pocit, že je tam podvod v skutočnej rýchlosti policajného auta. Ak by išiel osemdesiatkou, moja dcéra a vnuk by neboli doslova zmasakrovaní," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu