Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zraneného českého motocyklistu previezli do Ostravy

TRENČÍN - Českého motocyklistu, ktorý začiatkom mája po havárii počas tréningu pretekov v Trenčíne skončil s vážnymi poraneniami hlavy v tamojšej nemocnici, previezli do Ostravy. Potvrdili to dnes pracovníci v trenčianskej nemocnici. Čech sa na podujatí triedy bezlicenčných pretekárov do 600 kubických centimetrov zrazil so slovenským pretekárom, ktorý kolíziu neprežil.

Podľa dostupných informácií vyšetrovanie príčin nehody polícia ešte neukončila. "Pacient bol privezený v bezvedomí, potom bol držaný v umelom spánku. Išlo o úraz hlavy stredne ťažkého stupňa, to znamená, že tam bola pomliaždenina mozgu, opuch mozgu. Bol tam zlomený prvý krčný stavec, avšak bez posunu do miechového kanála. V momente, keď bol u nás, nehrozilo nejaké ochrnutie," poznamenal jeden z trenčianskych lekárov.

Pacienta previezli v uplynulých dňoch do Ostravy, lebo pre ďalšiu liečbu potrebuje špecializované neurochirurgické pracovisko, ktoré vraj v trenčianskej nemocnici nemajú.

Polícia krátko po nehode začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, konkrétnu osobu však zatiaľ neobvinila. Traťoví komisári už skôr informovali, že k tragédii došlo na rovinke, keď jeden z pretekárov znížil rýchlosť pre poruchu motocykla a druhý z neznámych dôvodov do neho zozadu narazil. Podujatie po nehode predčasne ukončili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu