Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Najvážnejším kandidátom na ministra kultúry je zrejme J. Kukura

Juraj Kukura
Juraj Kukura

BRATISLAVA - Najvážnejším kandidátom na nového ministra kultúry je herec a riaditeľ Divadla Aréna Juraj Kukura.

Agentúre SITA to potvrdili viaceré zdroje z vedenia Aliancie nového občana (ANO), ktorej tento post patrí podľa Koaličnej zmluvy z roku 2002.

"Oficiálne orgány strany sa tým zatiaľ nezaoberali," povedal pre agentúru SITA podpredseda ANO Jirko Malchárek. Podľa neho ANO citlivo vníma názory kultúrnej obce, ktorá sa pred niekoľkými týždňami kriticky vyjadrila k práci ministra kultúry.

"Myslím, že je správne, ak prebiehajú nezáväzné rozhovory medzi predsedom ANO Pavlom Ruskom a ministrom kultúry, pri ktorých hľadajú riešenia problémov kultúry," dodal. Malchárek očakáva, že Rusko s Rudolfom Chmelom budú vedenie ANO v krátkom čase informovať o navrhovaných krokoch. Zároveň uviedol, že ANO už v minulosti ukázala konštruktívnu kritiku do vlastných radov a má dostatok sily na riešenie problémov vo vnútri strany.

Informácie o možnej výmene na poste šéfa rezortu kultúry, ktoré dnes zverejnil denník Pravda, minister kultúry Rudolf Chmel nechce komentovať. Juraja Kukuru sa agentúre SITA nepodarilo osloviť, je dnes v zahraničí.

Denník Pravda dnes uviedol, že súčasný minister kultúry Rudolf Chmel by v tejto funkcii mal zotrvať do 1. februára. Ako možných kandidátov, okrem Juraja Kukuru, uvádza aj poslanca za ANO Jozefa Heribana a prednostu Krajského úradu v Banskej Bystrici Milana Kepeňa, ktorého však doteraz nikto zo straníckych štruktúr neoslovil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu