Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Lipšic: Radičovej konanie je v protiklade s klamármi vo funkciách

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Podpredseda KDH Daniel Lipšic dal do kontrastu vzdanie sa mandátu Ivety Radičovej s tými, ktorí rozkrádajú miliardy, klamú v priamom prenose, ale vo svojich funkciách sú zabetónovaní.

„Už to mali dávno urobiť, ale je to typ ľudí, ktorí to nikdy neurobia, budú sa draž svojich funkcií a korýt, dokiaľ budú môcť klamať a kradnúť,“ vyhlásil Lipšic v rozhovore.

Predsedníčka parlamentného mandátového a imunitného výboru Renáta Zmajkovičová (Smer-SD) označila Radičovej rozhodnutie za populistické gesto, ktoré prišlo neskoro. „Hlasovanie za iného poslanca je vážnym precedensom, ktorý by sa zaviedol do parlamentu. SDKÚ-DS znevažuje inštitút parlamentu v minulosti kupovaním hlasov poslancov a teraz hlasovaním za iných,“ uviedla pred novinármi. Zároveň dodala, že SDKÚ-DS sa k tejto kauze vyjadruje "liknavo."

Radičová dnes oznámila, že odchádza z parlamentu. Poslaneckého mandátu sa vzdala po tom, ako v utorok hlasovala aj za svoju kolegyňu Tatianu Rosovú. "Urobila som chybu, ľudské zlyhanie, ktoré ma neskonale mrzí a jediný spôsob, ako sa môžem očistiť, je vzdať sa poslaneckého mandátu," povedala na brífingu Radičová a svojim kolegom zaželala „morálku, slušnosť a zodpovednosť."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu