Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dzurinda: Radičová ho prekvapila, je mu to ľúto

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda
Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Poslankyňa za SDKÚ-DS Iveta Radičová svojím rozhodnutím vzdať sa poslaneckého mandátu predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu prekvapila. „Je mi to ľúto. Včera sme boli spolu, netušil som,“ povedal pred novinármi.

O jej rozhodnutí sa dozvedel Dzurinda od kolegu poslanca tesne pred zasadnutím poslaneckého klubu SDKÚ-DS, na ktorom Radičová svoje rozhodnutie oznámila.

Dzurinda sa nechcel vyjadrovať k ďalšiemu postaveniu Radičovej v strane. Zdôraznil však, že s ňou ďalej ráta vo vrcholovom tíme SDKÚ-DS. „Naše vnútorné veci si riešime doma. Nesmierne mi záleží na mojej vlasti, Slovensku. Na budúcnosť Slovenska môže mať výrazný vplyv strana, ktorej som lídrom, preto ju budem chrániť. Chránil som ju, chránim ju, budem ju chrániť,“ vyhlásil Dzurinda. Zároveň povedal, že urobí všetko pre to, aby SDKÚ-DS kráčala naďalej zomknutá, jednotná a aktívna.

Radičová dnes oznámila, že odchádza z parlamentu. Poslaneckého mandátu sa vzdala po tom, ako v utorok hlasovala aj za svoju kolegyňu Tatianu Rosovú. "Urobila som chybu, ľudské zlyhanie, ktoré ma neskonale mrzí a jediný spôsob, ako sa môžem očistiť, je vzdať sa poslaneckého mandátu," povedala na brífingu Radičová a svojim kolegom zaželala „morálku, slušnosť a zodpovednosť."

Za Radičovú by mal do parlamentu ako náhradník nastúpiť Ján Golian. V Dzurindovej vláde pôsobil ako štátny tajomník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu