Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Radičovej kauza uzavretá, Rosovú nebudú riešiť

Tatiana Rosová a Iveta Radičová
Tatiana Rosová a Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mandátový a imunitný výbor parlamentu sa nebude zaoberať kauzou Ivety Radičovej, ktorá v utorok hlasovala aj za svoju kolegyňu Tatianu Rosovú.

Predsedníčka výboru Renáta Zmajkovičová priznala, že riešiť nebudú ani Tatianu Rosovú. „Rokovací poriadok nehovorí o tom, či niekto navádzal poslanca na hlasovanie za seba... My voči poslankyni nevieme vyvodiť sankcie,“ zdôvodňuje Zmajkovičová.

Šéfka výboru Zmajkovičová na dnešnom rokovaní chcela riešiť celú záležitosť, napokon od toho ustúpila. „Po protestoch bod stiahla z rokovania,“ povedala novinárom predsedníčka poslaneckého klubu KDH Mária Sabolová. Zmajkovičová vysvetlila, že kauzou sa chcela zaoberať, lebo na sekretariáte predsedu parlamentu Pavla Pašku ešte nebol list od Radičovej, že sa vzdáva poslaneckého mandátu. Nakoniec však vyhovela požiadavkám poslancov. Koaličná poslankyňa povedala, že záležitosť považuje za uzavretú odchodom Radičovej z parlamentu. Podľa nej Radičová sa v parlamente dopustila nebezpečného precedensu. „To by mohol ktorýkoľvek iný poslanec tu v parlamente povedať a vyhlásiť, že hlasoval za iného poslanca, ktorý nestihol prísť do sály,“ dodala Zmajkovičová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu