Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Za hajlovanie a vyhrážky dostal rok a 4 mesiace

(Zdroj: Jupiterimages)

TRENČÍN – Rok a štyri mesiace väzenia si vyslúžil Patrik Hrdý z Prievidze, ktorý pred pohostinstvom na Ulici Janka Kráľa hajloval a trom ľuďom sa vyhrážal, že ich vyvraždí tak, ako všetkých čiernych.

Rozhodol o tom Krajský súd v Trenčíne, keď potvrdil rozsudok prievidzského súdu. Incident sa stal ešte pred tromi rokmi v marci v nočných hodinách, v súčasnosti 26-ročný Hrdý sa skutkov dopustil po predchádzajúcom fyzickom konflikte. Bývalému baníkovi handlovskej bane priťažilo, že bol už v minulosti odsúdený za násilné trestné činy a v súčasnosti sedí v dubnickom väzení za útok na verejného činiteľa.

Hrdý na súde tvrdil, že sa len bránil a hajlovať nemal kedy, pretože ho napadlo deväť ľudí. Krajský súd však konštatoval, že okresný súd rozhodol správne. “Spoločnosť nebude tolerovať rasovú a občiansku neznášanlivosť a takéto prejavy budú vždy trestané. Žijeme v stave, keď nie je možné žiť v netolerancii,” povedal sudca krajského súdu. Hrdému začne plynúť trest po tom, ako si odsedí útok na verejného činiteľa. Odpyká si ho vo väzení s minimálnym stupňom stráženia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu