Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Verdikt v prípade Kubašiakovej vraždy sa odkladá!

Igor Šajgal Zobraziť galériu (7)
Igor Šajgal (Zdroj: PZ SR)

BANSKÁ BYSTRICA - Na banskobystrickom okresnom súde mal dnes padnúť verdikt v kauze objednávateľa vraždy Jána Kubašiaka z Polomky. Hoci sudca avizoval, že vynesie rozsudok o 15-tej hodine, prípad nakoniec odročil. 25 rokov nepodmienečne žiadal v záverečnej reči prokurátor pre breznianskeho podnikateľa Igora Šajgala (55). Ten si mal podľa ožaloby objednať vraždu svojho bývalého spoločníka Jána Kubašiaka z Polomky.

Pokurátor vyhlásil, že vinu Šajgala sa podarilo jednoznačne dokázať. Obhajoba žiadala naopak oslobodenie spod obžaloby v celom rozsahu. Igor Šajgal síce priznal, že mal s Kubašiakom spory, ale zavraždiť ho nedal. Konečný verdikt mal padnúť popoludní o 15-tej hodine. Sudca však nečakane zmenil názor a nariadil doplniť dokazovanie.

Týka sa tej časti obžaloby, ktorá súvisí s vydieraním manželky Jána Kubašiaka. Nový znalecký posudok má určiť skutočnú hodnotu spoločnej firmy Šajgalovcov a Kubašiakovcov. V spise bol priložený iba posudok, ktorý si dala vypracovať vdova po zavraždenom Kubašiakovi a ktorý súvisí s ich vzájomným obchodným sporom.

„Keď sa predložia účtovné doklady, výsledok bude úplne iný, budete prekvapený. Nový posudok pomôže mne,“ povedal po rozhodnutí obžalovaný Igor Šajgal. V podobnom duchu sa paradoxne vyjadril aj prokurátor. Ten si myslí, že posudok lepšie vyznie práve v ich prospech. „My nemáme len tento jeden dôkaz, máme ich viac. Nový posudok však môže výrazne podporiť náš postup,“ povedal prokurátor Rastislav Remeta.

V konečnom dôsledku to však výrazne oddialilo záverečný verdikt. Ten môže padnúť až o niekoľko mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu