Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prokurátor obžaloval podnikateľa Šajgala z vraždy Kubašiaka

Igor Šajgal Zobraziť galériu (2)
Igor Šajgal (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Prokurátor obžaloval podnikateľa Igora Šajgala z objednávky vraždy svojho obchodného partnera Jána Kubašiaka a pokusu o vydieranie.

Informovali o tom dnes televízne stanice v hlavných spravodajských reláciách. O prípade rozhodne súd, obžalovanému hrozí v prípade odsúdenia až 25 rokov väzenia alebo doživotie.

"Prokurátor krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici podal na obvineného Igora Š. obžalobu pre objednávku obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a pokusu o vydieranie," uviedol pre televíziu Markíza hovorca banskobystrickej krajskej prokuratúry Rastislav Remeta.

Podľa televízie je jedným z hlavných dôkazov výpoveď korunného svedka. Obhajoba však spochybňuje jeho dôveryhodnosť. "Ide o svedka, ktorý je viacnásobným recidivistom a svedecká výpoveď bola získaná z väzby. Tento svedok odmietol konfrontáciu opakovane s našim klientom, ale aj ďalšími svedkami," povedal Šajgalov obhajca Peter Mukera.

Šajgala zatkla polícia vlani v júni a vzali ho do väzby. Z nej ho prepustil banskobystrický súd v začiatkom novembra, čo kritizoval generálny prokurátor aj polícia.

Motívom vraždy Kubašiaka, ktorú spáchali v novembri 2006 traja bývalí policajti údajne za milión korún, mal byť spor o majetok a získanie dokladov z Kubašiakovho podnikania. Kubašiak bol vyšetrovaný v prípade nelegálneho obchodu s naftou.

Vražda pritiahla pozornosť verejnosti pre niekoľkodňovú policajnú akciu na zadržanie páchateľov a odhalenú kriminalitu vo vnútri polície. Súdy už odsúdili za účasť na lúpežnom prepadnutí Kubašiakovho domu vtedy aktívneho policajta Juraja Roszíka na osem a pol roka väzenia, o rok nižší trest dostal ďalší expolicajt Róbert Červeňan. Hlavného podozrivého z vraždy, Róberta Petluša, poslal súd na 25 rokov do väzenia. Petluš sa však proti rozsudku odvolal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu