Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pre búranie PKO pripravujú trestné oznámenie

Budova PKO v Bratislave
Budova PKO v Bratislave

BRATISLAVA - Občianske združenie Nádej pre Sad Janka Kráľa pripravuje podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa vo veci všeobecného ohrozenia a poškodzovania cudzej veci.

Dôvodom sú búracie práce, ktoré dnes v Parku kultúry a oddychu na dunajskom nábreží v Bratislave začala investorská spoločnosť Henbury Development, s.r.o. Ako pripomína združenie Nádej pre Sad Janka Kráľa, búranie ťažkými mechanizmami sa začalo počas plnej a nezmenenej prevádzky v objekte. "Bez ohľadu na to, či sa v budove nachádzajú ľudia, bez vypratania majetku a pravdepodobne aj bez právoplatného búracieho povolenia, keďže o búraní nič nevedel ani majiteľ objektu - Magistrát hlavného mesta Bratislava." Združenie adresuje podanie príslušnej obvodnej prokuratúre a na vedomie ho dá aj Generálnej prokuratúre SR.

Henbury Development začala búrať dnes ráno časť budovy PKO najbližšie pri budúcnom komplexe River Park, po rokovaniach s vedením mesta boli asanačné práce pozastavené do stredy 15. apríla, do 16:00. Dovtedy je termín pre predĺženie búracieho povolenia, súčasné povolenie vydané Starým Mestom stratí platnosť v nedeľu 19. apríla. Podľa staromestského starostu Andreja Petreka nebude mať staromestský stavebný úrad dôvod nepredĺžiť búracie povolenie, ak mesto predloží "relevantnú" žiadosť na búranie PKO. Takúto žiadosť zatiaľ úrad nedostal, preto búracie povolenie zatiaľ nepredĺžil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu