Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V tomto roku zahynulo v horách už 9 ľudí!

BRATISLAVA - V horách a na lyžiarskych zjazdovkách na Slovensku od začiatku roka zomrelo viacero ľudí.

31. januára - V lyžiarskom stredisku Jasná zomrela poľská snoubordistka po tom, čo ju na svahu prešiel pri cúvaní ratrak.

- Zo sedačkovej lanovky vo Vysokých Tatrách vypadlo z výšky 15 až 20 metrov deväťročné dievča, ktoré s ťažkými zraneniami hospitalizovali.

1. februára - V horskom stredisku Zapač zomrel lyžiar po náraze do snehového dela.

- Horolezca vo Vysokých Tatrách čiastočne zasypala masa snehu, ktorú uvoľnil. Z nej ho vyslobodil horský záchranár.

3. februára - Lavína v Západných Tatrách zabila poľského skialpinistu, ktorý sa vybral do Roháčskej doliny.

7. februára - Dvoch dobrovoľných záchranárov zasypala lavína, ktorá padla z Chopku do Lukovej. Oboch sa podarilo zachrániť, utrpeli len mierne poranenia.

14. februára - V lyžiarskom stredisku Jahodná zomrel traťový komisár, ktorý dohliadal na prebiehajúci pretek. Päťdesiatšesťročného muža, ktorému zrejme zlyhalo srdce, sa nepodarilo resuscitovať.

15. februára - V lyžiarskom stredisku v Skalke pri Kremnici zomrel 59-ročný Slovák. Muž priamo na zjazdovke náhle upadol do bezvedomia, oživiť sa ho nepodarilo ani privolaným záchranárom.

16. februára - Záchranári našli v Nízkych Tatrách telo českého turistu, po ktorom Horská záchranná služba pátrala od 13. februára. Muž vyrazil do hôr spolu s kamarátom; po prenocovaní v horskom teréne sa rozdelili, na dohodnuté miesto prišiel len jeden z nich.

- V lyžiarskom stredisku v Lomnickom sedle sa zabil slovenský lyžiar. Podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri páde na terénnej nerovnosti vo Francúzskej mulde.

3. apríla - Český lyžiar prežil tristometrový pád v Nízkych Tatrách, záchranári ho však s vážnymi poraneniami hlavy a nohy previezli vrtuľníkom do nemocnice. Turista lyžoval v Derešskom kotli.

4. apríla - Tristometrový pád v Nízkych Tatrách prežil ďalší turista. Pod 20-ročným Slovákom sa pri fotografovaní odtrhol snehový prevej a muža strhlo žľabom do doliny. So zraneniami hlavy a hrudníka skončil v nemocnici.

9. apríla - Dvoch poľských turistov, po ktorých záchranári pátrali šesť dní, našli mŕtvych. Šesťdesiatpäťročného muža a jeho 27-ročnú dcéru v Belianskych Tatrách zabila lavína.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu