Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Operu SND ďalej povedie Pavol Smolík

SND
SND

BRATISLAVA – Na čele Opery SND zostane režisér a dramaturg Pavol Smolík, ktorý ju riadi od decembra minulého roka.

Do funkcie nastúpil po odchode Gabriely Beňačkovej, ktorá opustila funkciu vlani v júli. Smolíka odporučila menovať za riaditeľa Opery SND jedenásťčlenná komisia, ktorá v rámci druhého kola konkurzu vypočula štyroch uchádzačov o riaditeľský post.

"Generálnej riaditeľke SND Silvii Hroncovej jednomyseľne odporučila do funkcie šéfa Opery SND menovať Pavla Smolíka," informovala hovorkyňa divadla Zuzana Golianová. Hroncová návrh komisie akceptovala. "Verím, že sa umelecké, organizačné vízie nového riaditeľa podaria zrealizovať v čo najkratšom čase,“ citovala Golianová Hroncovú.

„Výberová komisia sa rozhodla pre Pavla Smolíka z dôvodu najanalytickejšieho pohľadu na súčasnú problematiku Opery SND, ako aj pre najprepracovanejšie podklady jej vízie do budúcnosti,“ uviedol predseda výberovej komisie, člen Umeleckej rady SND, muzikológ a operný dramaturg Jaroslav Blaho.

Uchádzači o post šéfa Opery SND museli na dnešnom druhom kole výberového konania absolvovať osobný pohovor a odprezentovať koncepciu riadenia a rozvoja Opery SND a umelecké vízie. SND zverejnilo mená uchádzačov, ktorí mali záujem šéfovať opere. Do konkurzu sa prihlásili dirigent Damiano Binetti, skladateľ a dirigent Petr Kofroň, dirigent Jaroslav Kyzlink a operný dramaturg a režisér Pavol Smolík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu